Önkéntes nyugdíjpénztár

Lesz Önnek nyugdíja?

 

Legyünk őszinték. A nyugdíjrendszer idei évi gyökeres átalakítását követően – annak kivételével, hogy a magánnyugdíjpénztárakat megszüntették -, egyáltalán nem látható hosszú távon, hogy hogyan alakul majd a nyugdíjkifizetések rendszere 20-30 év múlva. Statisztikai adatok alapján a nyugdíjkorhatár elérését követően, még 15 évig élünk. Ön tudja már milyen pénzből fog havonta megélni vagy miből fogja finanszírozni a megélhetését?

 

Az előbb felvázoltak alapján időben érdemes azon elgondolkodni, hogyan teremtjük meg a nyugdíjazást követő anyagi biztonságot. Az önkéntes nyugdíjpénztárak továbbra is stabil megtakarítást biztosítanak és az állam még mindig jelentős adókedvezménnyel támogatja az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot. Az önkéntes nyugdíjpénztár nagy előnye, hogy az Öné a döntés joga, hogy mekkora összeget fizet be és milyen időszakonként. Amennyiben nincs lehetősége havi egyösszegű megtakarításra, akkor később akár egy összegben is befizethető az erre szánt összeg.

Arra azonban mindenképpen érdemes figyelmet fordítani, hogy melyik nyugdíjpénztárat választjuk, mert komoly összegektől is eleshet, ha nem megfelelően teljesítő pénztárat választ. Ne maradjon bizonytalanságban! Kérje munkatársaink segítségét, akik segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő nyugdíjpénztárat vagy megvizsgálják jelenlegi nyugdíjpénztárának teljesítményét.

 

További információért kérje munkatársaink segítségét!