Ingatlan befektetés

A korábban „unalmasnak” tartott német ingatlanpiac éppen stabilitása miatt lehet napjainkban az egyik legjobb befektetés. További jellemzője ennek a piaci szegmensnek, hogy viszonylag kevés új ház épül, ezért egyre többen keresik a kiadó lakásokat, albérleteket.

 

Habona – kiskereskedelmi ingatlan alap

 

A Habona Invest egy Frankfurt am Main-i székhelyű ingatlan-befektető és vagyonkezelő társaság, mely menedzsmentje 25 éves tapasztalattal rendelkezik a kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Tevékenységi körébe tartozik németországi kiskereskedelmi ingatlanok vásárlása, bérbeadása és értékesítése.

Sikerük titka – melynek Ön is részese lehet-, hogy diszkont vagy hipermarket célra használható létesítményeket vásárolnak, melyeket aztán a piacon meghatározó részesedéssel rendelkező áruházláncoknak (Aldi, Lidl, Penny, Nettó, Edeka, Tegut stb.) ad bérbe 12-15 évre.

 

Jellemzői:

  • rövid futamidő – 5 év
  • alacsony kockázatú, biztonságos befektetés
  • magas hozam – 7-8%

 

Immovation – ingatlan alap

 

Az Immovation Ag cégcsoport 11 cégből áll és szakemberei olyan tartósan bérbeadott ingatlanokat, lakó és műemlék jellegű épületeket vásárol Németországban, melyek a helyi viszonyoknak megfelelően mindig keresettek lesznek. Gazdasági tevékenységének másik fontos oszlopa az újépítésű ingatlanok (bérlakások és öröklakások) tervezése és értékesítése, továbbá a haszonélvezeti jogok és ingatlanalapok létrehozása és az ezzel kapcsolatos értékesítések.

 

Jellemzői:

  • rövid futamidő – 3 vagy 5 év
  • magas hozam – fix 7% / év
  • plusz nyereségrészesedés 2-3%

 

A részletekért kérjen további tájékoztatást!